Kinderfysiotherapie Van Zuilichem

Kinderfysiotherapie:

 

Een kind moet nog van alles leren. De meeste kinderen ontwikkelen zich op een natuurlijke manier. Door te bewegen, te spelen, ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek en groeien zo tot volwassenheid. Bij sommige kinderen is er sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, zenuwstelsel of houdings- en bewegingsapparaat.

Deze kinderen hebben meer oefening nodig om een bepaalde beweging of vaardigheid onder de knie te krijgen. Bijvoorbeeld minder leesbaar schrijven, hoofdpijn, houdingsproblematiek, minder soepel bewegen, blessures bij sport en spel. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij kinderfysiotherapie.

 

Een kinderfysiotherapeut leert om kinderen en jeugdigen van 0-18 jaar adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en te behandelen. Het doel van kinderfysiotherapie is dat het kind beter gaat functioneren in zijn leefomgeving. Voor een behandeling kinderfysiotherapie op school heeft u een verwijzing van huisarts, schoolarts(jeugdarts) of medisch specialist nodig. Er worden 18 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed vanuit de basisverzekering bij kinderen tot 18 jaar, waardoor u niet voor onverwachtse kosten komt te staan.

 

KPO Basisschool De Stappen werkt samen met Praktijk voor Gespecialiseerde Fysiotherapie Van Zuilichem. Pascal van Weegen zal iedere vrijdag op school zijn. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met pascal@vanzuilichemzorg.nlof bel 0165-512257.