Beweegdag georganiseerd door de Sportkunde stagiaires

Het is bijna zover. De Sportkunde stagiaires organiseren een beweegdag waarbij de bewoners van SDW mogen helpen! Tijdens deze beweegdag zullen de kinderen van basisschool de Stappen de gehele dag verschillende activiteiten gaan doen, maar dat kan niet zonder hulp. 

Op maandag 20 januari van 09.00 uur tot 15.30 uur zullen er bij sporthal de Omganck gymlessen worden verzorgd door de Sportkunde studenten die momenteel stage lopen bij SDW en basisschool de Stappen waarbij zij ondersteuning zullen krijgen van de bewoners van SDW. De bewoners zullen in dit geval bijvoorbeeld fluiten bij de voetbalactiviteiten, de puntentelling bij slagbal bijhouden of in andere gevallen zelfs mee doen! De kinderen van de basisschool zullen gewoon gymlessen volgen. 

SDW is een groepswoning en begeleiding op locatie voor mensen in de leeftijd van 55 jaar en ouder met een lichte tot matige verstandelijke beperking. 

De reden voor deze beweegdag is om de uitdaging aan te gaan om twee totaal verschillende doelgroepen samen te brengen met als doel hen gezamenlijk te laten bewegen.

Sommige bewoners van SDW zullen een groot deel van de dag aanwezig zijn om ondersteuning te bieden en andere zullen één gymles aanwezig zijn. 

Dus, 20 januari, sporthal de Omganck, van 09:00 uur tot 15:30 uur. Niet vergeten!

Namens de Sportkunde Studenten: Esmee, Thijs, Yoran en Waylin,

Tot dan!