De Nationale Voorleesdagen en andere voorleestips!

Goed voornemen: vaker voorlezen!

Wanneer was de laatste keer dat u uw kind voorlas? Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Veel scholen doen mee, met een Voorleesontbijt of bijvoorbeeld een groepsbezoek aan de bibliotheek. Thuis kunt u natuurlijk ook samen een extra boek openslaan. Dat is niet alleen gezellig, voorlezen is ook goed voor de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Ook voor kinderen die al behoorlijk goed zelf kunnen lezen. 

Op www.nationalevoorleesdagen.nl staan verschillende voorleestips. Bijvoorbeeld over het kiezen van een geschikt boek, of het praten over een boek met uw kind. Ook vindt u er de Prentenboeken TopTien van 2019. Allemaal boeken die ook te leen zijn bij de Bibliotheek VANnU, of natuurlijk bij een haal- en brengpunt van VANnU bij u in de buurt. 

Wist u trouwens al dat de Bibliotheek VANnU door het jaar heen regelmatig voorleesactiviteiten organiseert voor kinderen? Zo kennen de vestigingen in Rucphen, Rijsbergen en Roosendaal een maandelijks peutervoorleesuurtje. En in Oudenbosch wordt elke laatste zaterdag van de maand voorgelezen door opa’s.

Kijk op www.bibliotheekvannu.nl voor meer activiteiten.