Fotoclub Wouw viert jubileum met bijzondere foto-expositie

Met een bijzondere foto-expositie vraagt ‘Fotoclub Wouw’ in het eerste weekend van november aandacht voor het veertigjarig jubileum. Naast foto’s van de eigen leden, is er werk te zien van drie gastfotografen en van de leerlingen van de groepen acht van de twee Wouwse basisscholen.

De tentoonstelling wordt zaterdag 3 november om twee uur ’s middags officieel geopend in cultureel centrum De Geerhoek en tot vijf uur kunnen bezoekers er gratis terecht en ook meestemmen bij de strijd om de mooiste foto. Tijdens de opening is er een speciaal optreden van de kinderdansgroep ‘Vive la danse’ onder leiding van Linde Hanny. Zondag 4 november is de expositie geopend van elf tot vijf uur. In de foyer van het gebouw hangen de foto’s van de eigen leden, maar in de grote zaal van het gebouw komt de jubileumbijdrage. 

Om de jeugd te betrekken gingen enkele leden van de fotoclub naar basisschool ‘De Stappen’ en de ‘Baayaert’ om in de groepen 8 te vertellen over fotograferen en om de kinderen warm te maken om foto’s in te sturen voor de expositie. Het thema van hun inzending moet ‘Wow’ zijn. De leerkrachten van de Stappen besloten om met hun groep het dorp in te gaan en zo alvast de eerste plaatjes te schieten. Die foto’s zijn te zien in de grote zaal bij de vakfotografen. De bedoeling is dat de foto’s worden beoordeeld en ook bezoekers mogen een stem uitbrengen. Voor de mooiste foto van elke school is een prijs beschikbaar.