Kinderfysiotherapie op De Stappen

KPO Basisschool De Stappen is ook een samenwerking aangegaan met Gespecialiseerde Fysiotherapie Van Zuilichem uit Oud Gastel. Vanaf vrijdag 22 maart zal Kinderfysiotherapeut Pascal van Weegen iedere vrijdag op school aanwezig zijn.
Hieronder vindt u een overzicht op welke gebieden hij ons en u kan ondersteunen.

Een kind moet nog van alles leren. De meeste kinderen ontwikkelen zich op een natuurlijke manier. Door te bewegen, te spelen, ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek en groeien zo tot volwassenheid. Bij sommige kinderen is er sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, zenuwstelsel of houdings- en bewegingsapparaat.

Deze kinderen hebben meer oefening nodig om een bepaalde beweging of vaardigheid onder de knie te krijgen. Bijvoorbeeld minder leesbaar schrijven, hoofdpijn, houdingsproblematiek, minder soepel bewegen, blessures bij sport en spel. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij kinderfysiotherapie.

Een kinderfysiotherapeut leert om kinderen en jeugdigen van 0-18 jaar adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en te behandelen. Het doel van kinderfysiotherapie is dat het kind beter gaat functioneren in zijn leefomgeving. 

Voor een behandeling kinderfysiotherapie op school heeft u een verwijzing van huisarts, schoolarts(jeugdarts) of medisch specialist nodig. Er worden 18 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed vanuit de basisverzekering bij kinderen tot 18 jaar, waardoor u niet voor onverwachtse kosten komt te staan.

Binnen Gespecialiseerde Fysiotherapie Van Zuilichem staat onze kinderfysiotherapeut Pascal van der Weegen klaar om u te kunnen helpen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met pascal@vanzuilichemzorg.nl of bel 0165-512257.

Ik hoop u voldoende te hebben geinformeerd,

met vriendelijke groet

M.H.J. Damen, rdo
Directeur