Overblijven bij Kober op basisschool De Stappen

Eten en spelen

Na een ochtend hard werken op school is het fijn even te kunnen ontspannen. Bij Kober Kinderopvang nemen we de tijd om in een rustige sfeer samen te eten. Je kind neemt zijn eigen eten en drinken mee. Overblijven is leuk en gezellig én een waardevol moment van de dag. Overblijven geeft jouw kind de kans om tussen de middag te eten, zich uit te leven of juist tot rust te komen.

De kinderen van de bovenbouw eten gezamenlijk in de ruimte van onze buitenschoolse opvang Dommel. De kleuters en groepen 3 en 4 lunchen om en om in een leegstaand klaslokaal.  Zoals op veel scholen, blijven er steeds meer kinderen over. Om rust tijdens het eten te bieden, hebben we, in overleg met de schooldirecteur, ervoor gekozen dat de kinderen van de groepen 3 en 4 eerst buitenspelen en daarna gaan eten. De kinderen van groep 1 en 2 eten eerst en gaan daarna buiten spelen. 

Na het eten kunnen de kinderen binnen een tafelactiviteit doen. Ook is er volop gelegenheid om vrij te spelen en naar buiten te gaan. We stimuleren de kinderen om buiten te spelen, want elke dag even naar buiten voor een frisse neus, dat vinden we belangrijk tijdens het overblijven. Buiten bieden we de kinderen afwisselende kleine activiteiten aan, zodat ze zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen tijdens het overblijven.

Het overblijfteam

Een fijne en ongedwongen sfeer tijdens het overblijven vinden wij belangrijk. Daar zetten de pedagogisch medewerkers en overblijfvrijwilligers zich elke dag voor in. Ook de vrijwilligers volgen regelmatig cursussen, zoals kinder EHBO, het pedagogisch omgaan met kinderen of het aanbieden van leuke beweegspelletjes op het schoolplein. De opgedane kennis en ervaringen gebruiken ze om de overblijftijd gezellig en gevarieerd te maken.

Open week

Wil je een beter beeld krijgen van het overblijven? Je kunt zelf zien en ervaren hoe het overblijven gaat tijdens onze open week van 13 t/m 17 november. We ontvangen je graag tussen 12.00 en 13.00 uur. Laat je van tevoren even aan ons weten wanneer je langskomt (via e-mailadres overblijvendestappen@kober.nl)?

Aanmelden en kosten

Je meldt je kind(eren) snel en eenvoudig aan via www.kober.flexkids.nl .

Je betaalt € 2,25 per overblijfbeurt bij De Stappen. We berekenen alleen de keren dat je kind daadwerkelijk overblijft en je ontvangt hiervoor maandelijks een factuur (achteraf).

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met de overblijfcoördinator Wendy Jacobs. Zij is bereikbaar via e-mail overblijvendestappen@kober.nl

 

Zoals mogelijk bij u bekend is, kan uw kind ook overblijven bij TSO De Overblijvers. Zij hebben echter nog maar beperkt plaats op maandag en vrijdag. Meer informatie over deze mogelijkheid van overblijven? 

tsodeoverblijvers@gmail.com
Whatsapp op telefoonnummer: 0630877144