Schoolfruit

Geachte ouders, verzorgers,

Dit schooljaar doet onze school mee met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!

De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week (woensdag, donderdag en vrijdag) twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de fruitpauze (10.00 uur) om gezamenlijk in de klas op te eten. De school start hiermee in week 46 (13-17 november 2017) en het project loopt t/m week 18 (16-20 april 2018).

Op fruitdagen hoeft u uw zoon/dochter geen fruit en/of ander tussendoortje mee te geven.

Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt. Er zijn voor u geen kosten aan dit project verbonden.

In de bijlage vindt u meer informatie over dit project.

Team KPO Basisschool De Stappen

 


Download bijlage