Zitten is het nieuwe roken (discussieavond)

Wat doe je als jouw kind het liefst binnen zit achter de tv? in plaats van buiten lekker ravotten? Wat doe je wanneer jouw kind zijn bord niet leeg wil eten? En wat als jouw kind geen vrienden heeft? Of geen fruit meer mee naar school wil nemen omdat alle andere kinderen een koek meekrijgen? Wat als jouw kind blijft zeuren om frisdrank of snoep? En wat doe je wanneer de hand van je kind is vergroeid met zijn smartphone? 

In een luie stoel, onder het genot van bier en bitterballen (OK dat dan net niet maar met een beetje geluk kan je wel een gezonde shake bij elkaar fietsen) gaan wij met dit soort vragen aan de slag. Samen met kinderarts Sultan Duyar, de BibliotheekVANnURoosendaal, JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en GGD West-Brabant hebben wij een aantal interactieve discussieavonden georganiseerd. Daarin wordt gesproken over hedendaagse gezondheidsthema’s met nadruk op een gezonde leefstijl, beweging en zorg. 

De eerste discussieavond is op 14 september 2018 met als thema ‘Zitten is het nieuwe roken’. Alle aanwezigen (ouders en jongeren) kunnen met hun telefoon reageren op stellingen en vragen. We hebben een vlogger, een quiz en natuurlijk een prijsuitreiking met prachtprijzen zoals een voetbalshirt en voetbalhandschoenen van Garry Mendes Rodrigues, een gesigneerde bokshandschoen van Rico Verhoeven en waardebonnen van Mervosport.  Bovendien blijven we niet in die luie stoel zitten maar gaan we ook nog aan de slag met een personal trainer. 

Benieuwd? Zin om mee te praten? mee te doen? een fantastische prijs in de wacht te slepen of alleen te luisteren? meld je dan snel aan via jeugdbieb@bibliotheekvannu.nl

Let op! het aantal plaatsen is beperkt. 

De volgende avonden die gepland zijn gaan over:

-              een eenzaam kind is niet hip op vrijdag 5 oktober 2018 

-              3xD (Dik, Dom en Druk) de sociale media jetlag op zaterdag 27 oktober 2018  

-              Thuiszittende kinderen met autisme is niet OK op vrijdag 9 november 2018