KPO kindcentrum De Stappen - kennismaken

Informatiegesprek

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op een basisschool of kinderopvang kunt u een informatiegesprek aanvragen met de directie van de school. Tijdens het informatiegesprek wordt u uitgelegd hoe er in Kindcentrum De Stappen wordt gewerkt. Ook krijgt u een rondleiding door het kindcentrum om een goed beeld van De Stappen te krijgen. Interesse in een informatiegesprek? Neemt u dan contact op met de directeur dhr. Rini Damen (bereikbaar op maandag t/m donderdag) of met de unitcoördinator, mevr. Marloes Frantzen (bereikbaar maandag en woensdag) op tel.nr.: 0165-302226. U mag ons ook mailen via: directie@destappenkpo.nl. Wij verzoeken u het informatiegesprek tijdig aan te vragen (minimaal 3 maanden voor de gewenste plaatsingdatum).

Als de keus op De Stappen is gevallen kunt u uw zoon of dochter inschrijven. Als de inschrijving definitief is, krijgt u hiervan per brief een bevestiging en/of contract thuisgestuurd.

Uitnodiging en oefenmomenten (onderwijs)
Minimaal 10 weken voor uw kind 4 jaar wordt, neemt de leerkracht bij wie uw zoon of dochter in de klas komt contact met u op. Er worden dan wenmomenten afgesproken om de grote stap naar de basisschool iets makkelijker te maken voor uw kind. Vanaf 3 jaar en 10 maanden mag uw zoon of dochter 10 dagdelen komen oefenen. Bij voorkeur zijn dit 10 ochtenden in de 2 weken voor de verjaardag. Onze ervaring is dat de kinderen zo al aan het ritme van naar school gaan kunnen wennen en vanaf het begin opgenomen worden in de groep. Wanneer de wendagen zijn afgesproken, ontvangt u kind een uitnodiging van de juf.

Hopelijk tot ziens op De Stappen!