Kennismaken

Intakegesprek

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op een basisschool kunt u een intakegesprek aanvragen met de directie van de school. Tijdens het intakegesprek wordt u uitgelegd hoe er op de Stappen wordt gewerkt. Ook krijgt u een rondleiding door de school om een goed beeld van de Stappen te krijgen. Interesse in een intakegesprek? Neemt u dan contact op met de directeur dhr. Rini Damen (bereikbaar op maandag t/m donderdag) of met de onderbouwcoördinator, mevr. Marloes Frantzen (bereikbaar maandag en woensdag) op tel.nr.: 0165-302226. U mag ons ook mailen via: directie@destappenkpo.nl. Wij verzoeken u het intakegesprek minimaal 3 maanden voor uw zoon of dochter 4 jaar wordt aan te vragen.

Na het intakegesprek krijgt u inschrijfformulieren mee die u thuis in mag vullen als de keuze op de Stappen is gevallen.  Als de inschrijving definitief is, krijgt u hiervan per brief een bevestiging thuisgestuurd.

Uitnodiging en oefenmomenten
Minimaal 10 weken voor uw kind 4 jaar wordt, neemt de leerkracht bij wie uw zoon of dochter in de klas komt contact met u op. Er worden dan wenmomenten afgesproken om de grote stap naar de basisschool iets makkelijker te maken voor uw kind. Vanaf 3 jaar en 10 maanden mag uw zoon of dochter 10 dagdelen komen oefenen. Bij voorkeur zijn dit 10 ochtenden in de 2 weken voor de verjaardag. Onze ervaring is dat de kinderen zo al aan het ritme van naar school gaan kunnen wennen en vanaf het begin opgenomen worden in de groep. Wanneer de wendagen zijn afgesproken, ontvangt u kind een uitnodiging van de juf.

Hopelijk tot ziens op de Stappen!