De Stappen - kindcentrum in Wouw

KPO KINDCENTRUM DE STAPPEN 

Kinderopvang en onderwijs op één nieuwe locatie

In Wouw staat sinds januari 2022 een gloednieuw kindcentrum: KPO Kindcentrum De Stappen. De plek waar kinderen zich vanaf 0 tot 13 jaar optimaal kunnen ontwikkelen. Kies je voor kinderdagopvang voor je baby of peuter, dan kan je kindje hier terecht. Ideaal, want daarna kan binnen het kindcentrum vloeiend de overstap worden gemaakt naar het onderwijs, met daarbij natuurlijk de buitenschoolse opvang. KPO Kindcentrum De Stappen is in veel opzichten een uniek kindcentrum met heel veel extra’s voor kinderen en ouders. Lees daarom vooral verder.

Een prachtige plek voor baby en peuter

Hoe kunnen we zorgen voor een vloeiende ontwikkelingslijn? Op die vraag geeft KPO Kindcentrum De Stappen antwoord met dit nieuwe kindcentrum. Kinderen zijn er thuis vanaf hun geboortejaar totdat ze naar de middelbare school gaan. Allereerst op de babygroep, veilig met professionele zorg en toegewijde aandacht van onze pedagogisch medewerkers. Daarna, vanaf 2 jaar, volgt de overstap naar de peutergroep. Een stimulerende omgeving voor peuters die langzaamaan groter wordt. In deze groep zijn er al regelmatig contacten met de ‘grotere’ kinderen van school.

Doorgaande ontwikkelingslijn en talenten ontwikkelen

Vanaf 4 jaar volgen de kinderen onderwijs binnen het kindcentrum. Dit gebeurt binnen vaste kleinere groepen, die in principe een jaar lang samen optrekken. Binnen deze groepen komen verschillende talenten en leeftijden samen. Door die samenstelling kunnen kinderen meer van elkaar leren. De groepen hebben elk een vaste leerkracht maar krijgen les van meerdere (vak)leerkrachten. Ook dat helpt om hun talenten te ontwikkelen.

De doorgaande ontwikkelingslijn krijgt binnen KPO Kindcentrum De Stappen ook vorm omdat pedagogisch medewerkers, leerkrachten en assistenten elkaar kennen en elkaar voeden met informatie en deskundigheid. Die samenwerking maakt ons kindcentrum nog completer.

Leren en samenwerken

Het kind centraal, het klinkt zo logisch, maar is dat ook zo? Bij KPO Kindcentrum De Stappen is dat zeker het geval. De bouw van het nieuwe kindcentrum maakt het mogelijk om onderwijs en de onderwijsomgeving perfect op elkaar aan te laten sluiten. In ons nieuwe kindcentrum zie je grote open ruimtes, wij noemen dit units, waar kinderen in kleinere groepen samen les krijgen en samenwerken. Alles is erop gericht om kinderen te leren om zelf te leren. Individueel, onder leiding van de leerkracht of binnen groepjes. Bij deze vorm van onderwijs wordt het lesprogramma continu afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Maar ook worden verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in contact gebracht. Peuters gaan naar de musical van de oudste kinderen, en oudere kinderen lezen voor aan peuters, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Een inspirerende en duurzame omgeving

KPO Kindcentrum De Stappen is gevestigd in een schitterend nieuw gebouw. Open met nauwelijks wanden en muren. Met vernieuwende middelen voor onderwijs en ontwikkeling. In een duurzaam en nagenoeg energieneutraal gebouw. Het spreekt voor zich dat ook de speelplekken buiten aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen. Met prachtige speeltoestellen, maar bijvoorbeeld ook met een moestuin en kas. Met alle ruimte voor buitenactiviteiten, ook in het park tegenover de school.

Een brede ontwikkeling

Leren gaat over veel meer dan rekenen en taal. Daar is alle ruimte voor binnen KPO Kindcentrum De Stappen. Bewegen, natuur en cultuur, het komt allemaal aan bod. Maar ook gezondheid, voeding en samenwerken. Het is een combinatie van vaardigheden en een brede ontwikkeling die kinderen voorbereiden op een toekomst die sneller dan ooit verandert. Daarmee leren omgaan, en op in kunnen spelen, is misschien wel het allerbelangrijkste.

We volgen de ontwikkeling van de kinderen op de voet. In de eerste plaats door pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Wanneer nodig, kunnen zij ondersteuning inschakelen van specialisten die zijn verbonden aan het kindcentrum, zoals een logopedist en een kinderfysiotherapeut. 

Buitenschoolse opvang (BSO)

Ideaal is dat ook de buitenschoolse opvang binnen KPO Kindcentrum De Stappen perfect is geregeld. Met vaste medewerkers die de kinderen kennen. En natuurlijk wordt ook het buitenschoolse programma afgestemd op wat kinderen leuk en belangrijk vinden. Spelen, chillen en leren. Met een programma dat aansluit bij wat kinderen onder schooltijd leren, maar dan in een ontspannen sfeer die past bij vrije tijd. De kinderen, die gebruik maken van de BSO zijn al in het kindcentrum. Er is geen vervoer / begeleiding nodig, hoe fijn is dat!

Eén kindcentrum voor elke fase

KPO Kindcentrum De Stappen biedt een doorgaande leerontwikkeling voor alle kinderen tot 13 jaar:
·       Kinderdagopvang voor baby’s en peuters (0-2 jaar en 2 -4 jaar)
·       Peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal), 5 ochtenden in de week
·       Onderwijs voor kinderen tot 13 jaar gericht op een doorgaande ontwikkeling
·       Voor- en vroegschoolse educatie voor kinderen die dat nodig hebben
·       Buitenschoolse opvang, voor en na schooltijd en in vakanties

Welkom in KPO Kindcentrum De Stappen

Ben je op zoek naar kinderdagopvang voor je baby of peuter? Of een school met buitenschoolse opvang, ook tijdens vakanties? Maak dan vooral kennis met KPO Kindcentrum De Stappen in Wouw. Dat doe je het beste door ons te bezoeken. Maak kennis met ons prachtige gebouw, onze gedreven medewerkers en met een sfeer en aanpak die uniek en onderscheidend is en altijd in het teken staat van jouw kind(eren). 

Praktische en actuele informatie

Diverse informatie over bijvoorbeeld onze openingstijden en de tarieven voor kinderopvang en buitenschoolse opvang staat op onze website. www.destappenkpo.nl/kinderopvang

Of neem contact op met Inne Keller (planning en administratie). Tel: 06 2280 9251. E-mail: i.keller@kporoosendaal.nl. Inne werkt op maandag, dinsdag en donderdag.